Metselwerken

Metselwerken

Oegema Metselwerk verzorgt alle soorten metselwerk voor u.

TRADITIONEEL METSELEN

De traditionele vorm van metselwerk wordt al jaren het meest gebruikt als bouwmethode. Steen voor steen worden de bakstenen aan elkaar gehecht met metselspecie. Er kan worden gekozen voor een passende baksteen, een legverband of patroon naar keuze.

Stenen kunnen in diverse metselverbanden worden opgebouwd. Een metselverband is de manier waarop de stenen worden gestapeld. Zo is er halfsteenverband, staandverband, Fransverband, kruisverband, klezorenverband, Engelse tuinmuurverband, stapel- en of tegelverband, koppenverband en verschillende sierverbanden. Welk verband uw voorkeur ook heeft, wij hebben de kennis in huis om deze voor u toe te passen.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om, door middel van stenen met een uitgehold leg vlak, praktisch voegloos te metselen. Dit kan met speciaal hiervoor ontworpen stenen. Dit zal een massief ogend effect creëren vergelijkbaar met verlijmd metselwerk. Spreekt dit u aan voor uw eigen project? Laat het ons weten.

DUN METSELEN

Bij dun metselen gebruiken we een speciale metselspecie die dunne voegen toelaat. Hierdoor komt de steen prachtig naar voren zonder dat de voeg de aandacht hiervan weg trekt.

De dunmortel is in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor prachtige effecten te creëren zijn, maar ook in de kleur van de steen waardoor er één mooi geheel ontstaat. Informeer naar de mogelijkheden.

VERLIJMEN

Verlijmen is een techniek die de laatste jaren in populariteit groeit. De stenen worden in deze techniek verlijmd met een dunne laag lijmmortel die harsen bevat waardoor de specie beter hecht. De uithardtijd van verlijmen is zeer snel. Stenen lijken gewoon op elkaar gestapeld. Er is amper een voeg zichtbaar.
Voordelen van deze techniek is dat het drie keer sterker is, ze zijn nagenoeg uitbloeiingsvrij, waterafstotend en daardoor bestand tegen vorst. Daarnaast is verlijmen een zeer snelle techniek. Sneller dan dun metselen of gewoon metselen.

DOORSTRIJKEN

‘Meegaand voegen’ wordt deze techniek ook wel genoemd. Het metselen en het voegen gebeurt bij deze techniek tegelijk. Door deze techniek is achteraf voegen niet nodig. De mortel voor deze techniek is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kan dus in de kleur van de gevel aansluiten. Het grote voordeel van deze techniek is dat de voeg zijn kracht behoud, omdat deze uit één mortel bestaat.

Voor al deze technieken hebben we de kennis in huis. We bespreken graag met u welke techniek het meest geschikt is voor uw project en budget.

Wil je meer weten?

Nieuwsgierig en meer weten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Bel Hans Oegema op 06 502 06 252 of stuur een mail naar info@oegema-metselwerken.nl.